Akció jelenjmeg.hu 20% kedvezményt biztosít a weboldal készítésre, weboldal tervezésre, logo tervezésre!

Reszponzív weboldal? Mobil, Tablet, Desktop hol lehet hiba?

A reszponzivitás a fejlesztés korai szakaszában vagy meglévő hibaként kerülhet szóba. Előbbi természetes része a fejlesztési folyamatnak utóbbi egy probléma ráadásul nem is jelentéktelen. A probléma jelentősége több oldalú és különböző mértékű lehet.

Az egyik elszenvedője (általában) az Ügyfél, akinek nem sikerült zöld ágra jutni a hiba kijavításával, stresszes – vagy már belefáradt. A másik elszenvedő tényező a forgalom, itt már lehet beszélni a hiba mértékéről, ami egy apró menüpont megnyitási hibától – egy vásárlást el lehetetlenítő hibáig is terjedhet, az utóbbit nem is kell részletezni, hogy miért okozhat problémát, ha például a Vásárló nem tud terméket a kosárba tenni, mondjuk mobiltelefonon.

Ez óriási veszteség, ha a mobiltelefonon történő vásárlások statisztikáit vesszük alapul.

reszponzív weboldal készítés

Hogyan oldjuk meg a hibát, ha nem reszponzív az oldalunk?

Először egyeztetünk az Ügyféllel és felvesszük a teljes listát az adott reszponzivitást érintő hibákról. Ez után felmérjük az oldal állapotát, majd árajánlatot küldünk ki részletesen a hibák javításáról, illetve ha akadnak olyan hibák melyet az ügyfél esetleg nem látott arról is értesítjük, hogy és miként van jelen a hiba. Ezt az Ügyfél mérlegelve eldöntheti, hogy szeretné e hogy elkezdjük a reszponzív hibák javítását vagy sem.

Lehet olyan hiba, amit az Ügyfél nem érzékel a vásárló igen?

Igen lehet, például más és más böngészővel történő böngészés során vagy más felbontásban. Egyszerű példaként: az Ügyfél a sokak által használt Chrome-ot használja, de Safari alatt (Apple termékek) bizonyos funkció nem támogatott és nincs Apple terméke, ahol ezzel a hibával találkozhatott volna vagy fordítva csak Apple terméke van és más böngészőben nem nézte még át az oldalt.