Akció jelenjmeg.hu 20% kedvezményt biztosít a weboldal készítésre, weboldal tervezésre, logo tervezésre!

Hogyan készítsünk webhelytervet?

Az ingyenes és egyszerű online webhelytervező szoftvereknek és az online tartalomkezelő platformoknak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbb új webhelyet létrehozni. Öt percen belül és néhány kattintással elkészítheti a vállalkozásának a webhelyét.

Ha azonban az a cél, hogy olyan webhelyet hozzon létre, amely ügyfeleket hoz, akkor nem lehet egyszerűen összecsapni egy weboldalt, és a sikert várni. A weboldal tervezése ugyanolyan fontos, mint a létrehozása.
Annak érdekében, hogy ne hagyjon ki egyetlen fontos lépést sem webhelye felépítése során, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket, és hozzon létre olyan weboldalt, amely segíti elérni üzleti céljait.

Mit is jelent ez a weboldal készítés területén?

Használja az alábbi lépéseket weboldal készítéshez, hogy megértse, mire lesz szüksége webhelyének:

  • Felkészülés – Határozza meg célközönségét, a megfelelő webhely tartalmat és célokat.
  • Összkép – Gondolja végig, hogyan szeretné, hogy webhelye működjön. Pontosabban, milyen funkcióknak kell lenniük a webhelyen?
  • Esztétika – A webhely megjelenése ugyanolyan fontos, mint az, hogy milyen a tartalom, szolgáltatás. Gondolja át, milyen színeket és képeket szeretne a webhelyén, és hogyan viszonyul webhelye versenytársaihoz.
  • Navigáció – Fontos megtervezni, hogy miként szeretné a közönséget a webhelyen keresztül irányítani. Ha végiggondolja, milyen oldalakra van szüksége, és hogyan kell azokat elhelyezni, akkor már elősegíti a jó látogatói élmény biztosítását.

Webhely tervezése

Előkészülés: Mielőtt az internetre ugrana, és megvásárolná domainnevét és webtárhelyét a webhely felépítéséhez, szüksége van egy tervre. Készítse elő üzleti tervét:

Határozza meg, kik alkotják a célpiacot. Gondolja át, kik a legvalószínűbb vásárlók az Ön által eladott termékekre, és mi a legjobb módja annak, hogy beszéljen velük.
Határozza meg a webhely célját. Célja magába foglalja azt, hogy mit vár el a webhelytől, potenciális ügyfeleket szeretne generálni? Termékeket értékesíteni, vagy esetleg online prospektusként működni? Mi a weboldal készítés célja?

Gyűjtse össze a cél eléréséhez szükséges információkat az oldalon.
Rendszerezze adatait a célpiaca alapján, és azt, hogy Ön szerint mi a legjobb módja annak, hogy ezeket az információkat ügyfelei számára nyújtsa. Egyes esetekben a hangnem formális vagy üzleti jellegű, más prezentációk kötetlenebb – talán még szeszélyesebb – megjelenést igényelnek.

Esztétikai weboldal tervezés

Az esztétika megtervezése vagy a webhely megjelenése a weboldal készítés létrehozási folyamatának döntő része. Szerencsére a legtöbb webtárhely sablonokat kínál, és a tartalomkezelő platformok olyan témákkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik ezt a részt.

Hogyan döntse el webhelye megfelelő megjelenését:

  • Fontos, hogy webhelye hangvételét a piachoz igazítsa. Például ne válasszon valami őrült színes zeneipari sablont, ha konzervatív business-to-business (B2B) piacon szeretne üzletet kötni.
  • Tegye könnyen olvashatóvá webhelyét. Általában a fekete alapon fehér betűtípust nehezebb olvasni, mint a fehér háttéren a fekete betűszínt. Vegye figyelembe a betűtípus stílusát is. Maradjon az alapvető betűtípusoknál, amelyeket minden böngésző képes megfelelően megjeleníteni az olvasónak.
  • Használjon képeket, mert ahogy a régi mondás tartja, egy kép többet mond ezer szónál. A kutatások azt mutatják, hogy az olvasók vonzódnak a vizuális tartalomhoz. De olyan minőségi grafikát kell választani, amely javítja a tartalmat és az üzenetet, de nem szabad túlzásba esni a túl sok képpel. Készíthet saját fotókat, vagy ingyenes és olcsó stock-fotó lehetőségek állnak rendelkezésre az interneten. Ha nem rendelkezik divatos képszerkesztő szoftverrel, használhatja az ingyenes és olcsó online grafikai szerkesztési lehetőségek egyikét, például a Canvát.
  • Csakúgy, mint egy nyomtatott újságnál.. ha azt szeretné, hogy a lehető legjobb információhoz jusson a látogatója, akkor a képernyő tetejére és közepére tervezze a legfőbb információkat. Más webhelyekre navigálhatnak a látogatók, ha nem találják azt, amit keresnek az Ön webhelyén. Ezt érdemes szem előtt tartania webhelye minden egyes oldalán. Kerülje el, hogy a látogatók lefelé görgessenek, hogy megkapják a kívánt információkat! Ez egy fontos lépése a weboldal készítésnek!
  • Használjon reszponzív kialakítást. A reszponzív kialakítás lehetővé teszi a weboldalak olyan formátumra való lefordítását, amely mobileszközökön, például okostelefonokon és tableteken is megtekinthetőek.

Navigáció megtervezése weboldal készítés

A webhely-navigáció a webhely oldalainak és hivatkozásainak rendszerezési módja. A navigációs struktúra létrehozása előtti döntése kulcsfontosságú egy olyan webhely kialakításához, amelyet a látogatók könnyen használhatnak, és megtalálhassák, amit keresnek. Webhelye navigációjának meghatározása:

  • A lehető legegyszerűbb módja egy darab papírra vetni a lépéseket és hogy mit szeretnénk látni
  • Balról-jobbra haladva felsorolni a menüpontokat (Kezdőlap, Rólunk, Kapcsolat stb.)
  • Kell e bejelentkezés/regisztráció?
  • Ha kell, mi az amit egy random látogató lásson, és melyik menüpontok legyenek láthatóak csak bejelentkezés után?
  • Lesz szükség kosárra?
  • Ha van vásárlás, mik legyen a lépések?

Összegezve egy weboldal tervezése nem könnyű feladat pláne nem egy JÓ weboldalé, és szakmai tapasztalatot is bőven igényel a feladat.. többek között egy alapos piackutatást is (pl: ki lesz a célközönség). 
Ha weboldalán nehéz az értékesítés, lassú a rangsorolás nem feltétlen a szolgálatás népszerűségének a hiánya lehet az oka, lehet csupán a weboldal felépítésében van a hiba.

A weboldal tervezésében, átalakításban segítünk!

Megosztom a cikket